Николай Николов, кандидат за общински съветник: Облекчения за фирмите, за да реинвестират в Сливен

24.10.2019

Николай Николов е кандидат за общински съветник в Сливен от Демократична България /номер 66, преференция 108 в бюлетината/.

Николай Кръстев Николов е роден през 1972 година в Сливен. Потомък е на известен сливенски род. Дядо му е брат на легендата на българското колоездене Илия Кръстев. Баща му Кръстьо Николов също е познато име в нашия град. Оглавява футбола в Сливен, по-късно е виден синдикалист.

Николай завършва Езиковата гимназия с френски и английски. Продължава образованието си във Варна, където получава магистърска степен по „Счетоводство и контрол“.

„Бяха чудесни години. Обичам морето, то ме успокоява, дава ми сили. Имах предложения да остана във Варна, но любовта към родния град надделя и се върнах в Сливен“ – разказва Николай.Започва работа като главен счетоводител в частна фирма. След това отбива и военната си служба. Връща се отново в Сливен и работи като маркетинг специалист в „Динамо“.

Изкарва курс по управление на човешките ресурси от Левинсон колеж в Израел. Научава сам италиански и започва работа като преводач за италиански фирми. След това постъпва в сливенската фирма „ДАН“, която строи част от заводите на Миролио. От там следва и логичната стъпка и Николай преминава при италианския милиардер. От 11 години е във фирмата и се занимава с поръчка на резервни части за текстилните машини от западноевропейски, американски, китайски и индийски производители.

„Работата е отговорна. Поръчките са огромни. Това, което правя, ме удовлетворява“ – споделя Николай. През свободното си време обича да пътува в страната и чужбина, кара колело, играе народни танци, ходи на концерти. „Музиката за мен е като наркотик и афродизиак. Тя ме зарежда“ – признава той.

Не за пръв път се кандидатира за съветник. С едно много важно уточнение – винаги от една партия: „Аз не се пребоядисвам. Може и това да е последното ми явяване, но ще е с тази партия. Човек трябва да държи на името си и да има достойнство. Не мога да подведа хората, които ми вярват.Упорит съм. Ходил съм много в чужбина и съм видял как са нещата там. Още през 1984 г. имах възможност да обиколя САЩ, благодарение на вуйчо ми Цветан Дуков, който е известен акробат, републикански шампион, носител на „Сребърен клоун“ от Монте Карло. И държа да подчертая – отидохме не с връзки, както беше при комунизма, а благодарение на спорта.

Като видях огромната разлика с България, пълните магазини, големите коли, усмихнатите хора, и като се върнах после и стоях на опашка за банани и портокали, осъзнах, че тук има някаква грешка. Още от тогава съм привърженик на дясната идея, която в България даже не беше родена.

Искам да просперира държавата, да се работи честно и да се изкарват добри пари. Ще ми се поне малко от това, което съм видял, да се случи и в родния ми Сливен.

Едно от най-важните неща за мен е да има облекчен данъчен режим за бизнеса, за да могат фирмите да реинвестират в града. И големият бизнес да плаща данъците си в Сливен. Ще работя за това“ – категоричен е Николай Николов.

И като истински сливналия, не забравя празника на града: „Искам да поздравя моите съграждани с предстоящия Димитровден. И да им пожелая да са здрави, да имат много късмет, да обичат Сливен и да милеят за своя град. Да помислят добре какъв искат да бъде и в неделя да направят мъдър избор, за да не говорим после, че сме пропуснали още един мандат и 66 и 108 възможности“.

Подкрепете кандидатите за общински съветници в Сливен на Демократична България/номер 66 в бюлетината/. За Николай Николов гласувайте с преференция 108.